Følgende beskrivelse af SSP projektet er formuleret af lead virksomheden – MODI Tech

Beskrivelse af idé

Borgere, der er ramt af Parkinson, har i mange perioder meget svært ved at stabilisere deres sygdom. Årsagen er, at hjernen degenereres, og de enkelte borgere oplever således utroligt mange symptomer såsom nedsat bevæge evne, hukommelsestab, vandladning, balance og ryste problemer osv., både pga. Parkinsons sygdommen, men også fordi det kræver, at de indtager deres medicin mange gange dagligt på faste tidspunkter.

En parkinsonborger ser typisk sin neurolog 2 gange om året á 15min ved hver konsultation. Ved dette besøg skal borgeren på bedste vis huske tilbage og forklare sine symptomer, sit medicinindtag, aktiviteter osv., for at neurologen kan tilpasse den medicinske behandling. Dette er mildest talt meget besværligt og svært, og derfor oplever mange parkinsonborgere, at deres liv med Parkinson er forbundet med en behandling, der ikke kan kvalificeres og hermed en øget mulighed for ustabile perioder.

Der findes i dag meget få hjælpeværktøjer, der kan bidrage til, at borgere med Parkinson bedre kan mestre deres egen sygdom, samt neurologerne bedre kan tilpasse behandlingen, for at opnå et mere stabilt forløb for borgeren. Fælles for disse er dog, at de er mangelfulde og reelt ikke støtter op omkring problemstillingen.

Formål
 

En digital løsning, som hjælper parkinsonborgere og neurologer, til at få et bedre klinisk beslutningsstøtteværktøj, så Parkinsons sygdommen kan stabiliseres.

MODI Tech har i samarbejde med neurologer og Parkinsonforeningen i Danmark udviklet en digital Parkinson dagbog, som består af en APP (som parkinsonborgeren bruger) og en lægerapport (som neurologen ser) – det kliniske beslutningsstøtteværktøj.

I Parkinson Dagbog (APP) kan borgeren registrere sine daglige symptomer og indtag af medicin, samt applikationen registrerer desuden automatisk aktivitet og søvnmønstre via et tilkoblet aktivitetsur (som borgeren bærer).

Læs mere om virksomheden MODI Tech her

Leadpartner

Partnere

Kontakt

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt Chefkonsulent Trine Søby Christensen