Projektets formål: 

De seneste 5 år har budt på en rivende udvikling inden for machine learning og kunstig intelligens (AI). Ikke alene er der på forskningsfronten sket store fremskridt, forskningen er også blevet samlet i robuste værktøjer, der tillader virksomheder og andre interesserede at udnytte potentialet i AI. 

I takt med at udviklingen har givet nye muligheder, er der naturligvis også opstået nye idéer for brug af AI til dataanalyse. Det er vigtigt for væksten i Danmark, at virksomheder og vidensinstitutioner står sammen og griber disse ideer, når de opstår. Der har virksomhederne især brug for at kunne trække på den nyeste viden og forskning fra vidensinstitutionerne. Samtidig er det hele så nyt, at vi endnu ikke har lært, hvordan vi bedst understøtter hinanden i forhold til deling af viden, kompetencer og erfaringer. Derfor skal der øget fokus på samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner, hvis Danmark skal stå stærkt i den globale konkurrence med store IT-giganter som Google og Amazon. 

Projektet er påtænkt til at blive udført i tre faser med løbende videndeling mellem både virksomheder, aftagere og AAU undervejs. De tre faser er henholdsvis: 

  • Forståelse og dataopsamling 
  • Implementering og afprøvning 
  • Erfaringsopsamling 

Leadpartner

Partnere


Kontakt 

Vil du vide mere om projektet?

Kontakt chefkonsulent Trine Søby Christensen

AI praksis