Webinar: kroniske smerter

Tilmeld her

I Danmark lever mere end 1 million med kroniske smerter i muskler og led, og det er estimeret, at op mod 40 % af den globale befolkning vil udvikle kroniske smerter i løbet af deres liv. I 2019 blev kroniske smerter anerkendt som en sygdom, og de skal derfor behandles som en sygdom, men hvordan behandler man dem? 

I denne webinar-serie ønsker vi at gøre dig klogere på, hvorfor kroniske smerter er så stort et problem, og hvordan vi behandler dem i dag og potentielt i fremtiden. 

Webinar 1: Kronisk smerte – hvorfor er det et problem?
Kronisk smerte er et stigende problem og rigtig mange er påvirket af det i deres dagligdag. I denne første udgave af webinar-serien specificerer vi, hvad smerte er, og hvordan det kan defineres. Hvorfor er det så stor et problem, og hvorfor er netop kroniske smerter specielle og svære at behandle?
Dato: 21. september 2021, kl. 10.00-11.00.  
Oplægsholdere: Negar Pourbordbari, HU-læge og Ph.D. studerende. 
Paneldeltagere:
Negar Pourbordbari, HU-læge og Ph.D. studerende, Johan Toftegård, fysioterapeut og stifter/CEO af Better Health, Simon Kirkegaard, fysioterapeut og stifter af Smertevidenskab.dk

Webinar 2: Kronisk smerte – hvordan behandler vi i dag?
Rigtig mange patienter med kroniske smerter bliver behandlet med konventionelle behandlinger, men hvad er den reelle effekt? Ved dette webinar belyser vi, hvordan man behandler kroniske smertepatienter i dag. Hvad virker, og hvad virker ikke?
Dato: 23. september 2021, kl. 10.00-11.00. 
Oplægsholdere: Nicki Larsen, fysioterapeut og stifter af NeuroRehab, Janus Thomsen, professor ved Aalborg Universitet og læge. 
Paneldeltagere: Nicki Larsen, fysioterapeut og stifter af NeuroRehab, Janus Thomsen, professor ved Aalborg Universitet og læge, Michael Møller Nielsen, fysioterapeut og stifter af Aalborg Smerte- og Sportsklinik, Thorvaldur Palsson, lektor ved Aalborg Universitet, stifter af Apex Fysio samt Co-founder af MOTI

Webinar 3: Kronisk smerte – hvordan ser fremtiden ud: nyeste viden!
Kan man tale om et paradigmeskifte? Flere får øjnene op for nye behandlinger og nye tilgange. I denne tredje udgave af vores webinar-serie ønsker vi at sætte fokus på den nyeste viden inden for behandling af kronisk smerte. Hvor er vi på vej hen, og hvordan når vi i mål?
Dato: 28. september 2021, kl. 10.00-11.00. 
Oplægsholdere: Sebastian Kold Sørensen, Ph.D. studerende hos CNAP, Johan Toftegård, fysioterapeut og stifter/CEO af Better Health
Paneldeltagere: Sebastian Kold Sørensen, Ph.D. studerende hos CNAP, Johan Toftegård, fysioterapeut og stifter/CEO af Better Health, Simon Kirkegaard, fysioterapeut og stifter af Smertevidenskab.dk, Thorvaldur Palsson, lektor ved Aalborg Universitet, stifter af Apex Fysio samt Co-founder af MOTI

Webinar 4: Kronisk smerte – hvordan ser fremtiden ud: nye behandlingsmetoder! 
Hvordan ser fremtiden ud? Ved dette webinar bliver vi praksisrelaterbare, og der vil blive præsenteret nye behandlingsmetoder. 
Dato: 30. september 2021, kl. 10.00-11.00. 
Oplægsholdere: Marie Cathrine Soele Madsen, founder af MOTI, Halldóra Auður Jónsdóttir, founder af MOTI, Shellie Boudreau, Navigate Pain, Morten Kirkegaard, REDO, Simon Kirkegaard, fysioterapeut og stifter af Smertevidenskab.dk
Paneldeltagere: Marie Cathrine Soele Madsen, founder af MOTI, Halldóra Auður Jónsdóttir, founder af MOTI, Shellie Boudreau, Navigate Pain, Morten Kirkegaard, REDO, Simon Kirkegaard, fysioterapeut og stifter af Smertevidenskab.dk, Michael Møller Nielsen, fysioterapeut og stifter af Aalborg Smerte- og Sportsklinik, Nicki Larsen, fysioterapeut og stifter af NeuroRehab.

OBS: Der kan forekomme ændringer i ovenstående program. 

Målgruppe: Webinar-serien henvender sig til sundhedsfagligt personale, patienter, studerende samt private virksomheder. 

Pris: Gratis deltagelse. 

Arrangører: Life Science Innovation North Denmark (LSI), REDO, Aalborg Smerte- og Sportsklinik, MOTI, NeuroRehabBetter Health og Smertevidenskab

Har du spørgsmål vedrørende arrangementet, er du velkommen til at skrive til nedenstående kontaktperson. 

Kontaktperson:
Marlene Højstrup Jensen 
Life Science Innovation North Denmark
Kommunikationsansvarlig og projektleder 
mhj@lsi-nd.dk 

Webinar: kroniske smerter