BioMedical Design uddannelsen giver virksomheder en unik mulighed

Første hold af de såkaldte fellows fra BioMedical Design er godt i gang med at skabe løsninger til hospitalsafdelinger i Aarhus og København. De bliver første hold af nye innovationsledere, der kan bruge deres færdigheder i behovsdrevet sundhedsinnovation i start-ups eller etablerede virksomheder.

BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme – et langt navn, der dækker over et nyt innovationsprogram skabt i samarbejde mellem de sundhedsvidenskabelige fakulteter på Aarhus Universitet og Københavns Universitet. Deltagerne bliver over et 10 måneders forløb uddannet i sundhedsinnovation og entreprenørskab. Målet er, at de på sigt skal lave både nye life science start-ups og innovationsbaserede projekter i life science virksomheder. 

At begynde med et behov

Det særlige kendetegn ved BioMedical Design er deres udgangspunkt i hospitalernes behov. Behov skal forstås som det rum, der er mellem det, man gør, og det man ønsker at opnå som et klinisk resultat. På den måde kan man se behovet som en mulighed for at skabe ny værdi. Behovene finder de såkaldte fellows ved observationsarbejde på regionernes hospitaler. Efter et krævende forløb med at indsnævre mange hundrede behov til et enkelt behov med solidt kommercielt potentiale, trænes fellows i at finde kreative løsninger, bygge en prototype og lægge en forretningsplan for det nye produkt.

Hvad får en virksomhed ud af innovationsprogrammet?

Når en ansat går igennem BioMedical Design forløbet, vil han eller hun efter endt uddannelse komme tilbage til virksomheden med en tilgang til at skabe løsninger til konkrete, velresearchede behov. Med i rygsækken kommer desuden et blik for nye markeder, et udvidet klinisk netværk og erfaring med den fulde innovationscyklus.

Virksomheder har ingen udgifter i forbindelse med programmet, der er støttet af Novo Nordisk Fonden, og deltagerne modtager et stipendium svarende til 400.000 kr. Uddannelsen blev skudt i gang i september 2019, og skal over de næste fire år uddanne i alt 64 innovationsledere indenfor life science.

Ansøgningsrunden til næste hold af innovative talenter er nu åben. Læs mere om programmet og ansøgningsprocessen her.

 

 

 

BioMedical Design uddannelsen giver virksomheder en unik mulighed