Kongelig deltagelse åbnede markedet i Frankrig for dansk robotproducent

Life Science Robotics var i oktober på erhvervsfremstød i Paris, som blev vejen ind på det franske eksportmarked. I følgeskab med kronprinsparret, sundhedsministeren, ambassadøren og Dansk Industri fik Aalborg-firmaet mulighed for at præsentere sin genoptræningsrobot for tre af de allerstørste aktører i den franske sundhedssektor. Desuden vil et af Frankrigs mest velrenommerede hospitaler nu afprøve genoptræningsrobotten på sin neurologiske afdeling.

Keld Thorsen, CEO for Life Science Robotics, havde gennem flere måneder arbejdet på at få en forhandleraftale i Frankrig på plads. Men bare det at få et møde med de potentielle kunder var en udfordring for et firma med syv ansatte på det kæmpe store franske marked. Så invitationen til at deltage i eksportfremstødet i Paris kom på det helt rigtige tidspunkt. For det batter noget på et marked som det franske, at der er deltagelse af de kongelige, og det brød isen til det franske marked.

Arrangementet er virkelig et stærkt billede på, hvad vi også kan i et lille land som Danmark, når vi samler kræfterne. Fordi der var gallamiddag med kongelig deltagelse, kom ledelsen for de største franske sundhedsaktører gladeligt til de sociale arrangementer om aftenen. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen var med ude på hospitalerne og plejehjem, og den øverste ledelse og indkøbsledelsen var repræsenteret på alle besøg! Det var helt unikt at være en del af, og vi fik mulighed for at tale med dem om indkøbsstruktur. Det var virkelig business på topniveau, siger en tilfreds Keld Thorsen.

Hidtil var det kun lykkedes for Life Science Robotics at få et kort møde med den franske distributør, som er en af de allermest anerkendte i landet. Men fordi Keld Thorsen kom som en del af noget større, fik han overbevist distributøren om at komme ind fra Lyon og være med. Det var lige det, der skulle til for at få en fod indenfor. Sammen fik de lagt en handlingsplan for en prøveperiode, som går i gang den 14. januar på afdelingen for neurologisk rehabilitering på Universitetshospitalet i Lille, et af Frankrigs mest velrenommerede hospitaler. Derudover mødte Keld Thorsen repræsentanter for tre af de store aktører fra sundhedsområdet i Frankrig:

  • Georges Pompidou Hospital i Paris.
  • Ramsey – den største kæde af privathospitaler i Frankrig med 28.000 ansatte.
  • Korian, Frankrigs største kæde af private plejehjem – driver 300 plejehjem i hele Europa.

Dansk sundhedsteknologi som eksportvare

Det franske marked repræsenterer et kæmpe potentiale både for Life Science Robotics og for danske virksomheder generelt. Ifølge nye beregninger fra Dansk Industri har Danmark et uforløst eksportpotentiale til Frankrig på op mod 13 mia. kr.

Danmark har nogle af de bedste virksomheder i verden inden for udvikling af sundhedsteknologi, og det har franskmændene fået øjnene op for ved dette erhvervsfremstød. Sundhedsminister Magnus Heunicke er stolt af den danske medicoindustri og tog aktivt del i eksportfremstødet og støttede op om arrangementerne. Han er opmærksom på vigtigheden af, at de danske regionerne kan investere tid i at afprøve nye teknologier, da det er en stor hjælp for danske virksomheder.

Det danske erhvervsfremstød i Paris fandt sted den 7.-9. oktober, hvor kronprinsparret stod i spidsen for en erhvervsdelegation under overskriften “Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid”. Omkring 50 danske virksomheder og organisationer deltog i erhvervsfremstødet, hvor et af temaerne var sundhed med fokus på ældrepleje, smart hospitals og life science.

Yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Keld Thorsen, CEO, Life Science Robotics ApS, på telefon 22420139, ket@myrobert.com

Læs mere på: www.lifescience-robotics.com

Kongelig deltagelse åbnede markedet i Frankrig for dansk robotproducent