Fremtidens Demenssikring – Danmarks største OPI Projekt

11. december 2018

Projektet – Fremtidens Demenssikring, som var et af de største danske OPI projekter til dato (OPI = offentlig, privat, innovation), med deltagere fra bl.a. fem nordjyske kommuner, vidensinstitutioner, interesseorganisationer og virksomheder er nu afsluttet.

Ældre og Handicapforvaltningen hos Aalborg Kommune har udarbejdet en video, som beskriver bl.a. hvordan OPI samarbejdet har fungeret, men også hvordan produktet OTIOM bliver brugt i praksis.

Skærmbillede 2018-12-14 kl. 09.53.02

Løsningen, som kommer fra virksomheden Acubit, der via en sporingsenhed kan lokalisere mennesker med demens, har fået navnet OTIOM. Med OTIOM er det muligt at sikre den tidlige indsats, som kan være med til at sikre friheden for den sygdomsramte og deres pårørende, så de beholder trygheden i deres hverdag.

Skærmbillede 2018-12-14 kl. 09.43.06

Betjeningen af OTIOM foregår gennem en applikation, som kan hentes både til Android og iPhone. Der er udviklet et brugervenligt servicedesign, som videreudvikles løbende. OTIOM fungerer både indendørs og udendørs, på kældre- og etage niveau, uden brug af batteriskifte og/eller hyppige opladninger. 

Læs mere om OTIOM her

 
Fremtidens Demenssikring – Danmarks største OPI Projekt

Skriv et svar