Robotassisteret Ultralyd (RAU) & U-CrAc

09. oktober 2018

Skærmbillede 2018-10-22 kl. 21.04.20

U-CrAc er en bruger-centreret tværfaglig workshop der er afviklet hvert år siden 2008, hvor studerende fra Aalborg Universitet skal arbejde med innovation og forskning i et tilrettelagt praksisforløb sammen med virksomheder fra både den private og offentlige sektor. 
Studieretningerne som der deltager på U-CrAc er: 

  • Interaktive Digitale Medier, AAU
  • Oplevelsesdesign, AAU
  • Entrepreneurial Engineering, AAU, AAU

LSI medlemmet RAU, deltog på workshoppen for at få nye vinkler og idéer til deres produkt, Robotassisteret Ultralyd (RAU)

Workshoppen udspiller sig over to uger og hver uge har sin egen fase. De to hovedfaser er:

  • Observation & analyse – hvem er brugerne og hvad er problemet?
  • Syntese & Realisering – fra initierende idéer til konceptforslag

I hver fase er der et tæt samspil mellem undervisningen og det praktisk studenter arbejde, dette betyder at de studerende præsenteres for begreber, metoder og værktøjer, som de umiddelbart efterfølgende skal anvende. På denne måde sikre undervisningen workshoppens progression og sikre de studerendes læring.
For at optimere processen bliver de præsenteret for en værktøjskasse af forskellige metoder, der kan være gavnlige i konceptudviklingen.
 
“At involvere unge studerende fra en helt anden studieretning end den klinisk/sundhedsmæssige har givet os nye input til at tænke anderledes løsninger ind i de ergonomi udfordringer vi står med indenfor obstetrisk/føtal medicinsk ultralydsscanning.”

Rau
På selve workshoppen var der to studiegrupper som præsenterede deres forslag til forbedringer vedr. problemstillingen ved ultralydscanninger af gravide.

rau 2

“Spændende også at se to grupper med forskelligt mind-set i deres innovationsforslag og videoer – Lingning-hjulet og Scannings-tæppet, som på workshoppen blev præsenteret af de studerende, er klart nye ideer. Det etablerede mind-set indenfor sundhedsteknologi kunne blive udfordret i positiv retning, så der på sigt kan udvikles holdbare løsninger.” – Gitte Størup, RAU

For at læse gruppernes oplevelse med RAU, så læs med her:

Skal din virksomhed deltage ved næste års U-CrAc? – Læs mere

Vil du vide mere om projektet RAU – Læs mere

Robotassisteret Ultralyd (RAU) & U-CrAc

Skriv et svar