Fra kørestolsproducent til totalleverandør: Wolturnus henter Ph.d.-kræfter til ejerkredsen

24. september 2018

Skærmbillede 2018-08-10 kl. 09.32.47

Wolturnus blev til i en ladebygning i landsbyen Bislev i 2002 med Peter Libak i spidsen som stifter og ejer. Han byggede virksomheden op med sin faglige baggrund inden for konstruktion af aluminiumscykler, og de seneste fire år er Wolturnus gået fra udelukkende egenproduktion af kørestole til at forhandle mange forskellige udenlandske hjælpemidler. 

Den sideløbende produktions- og salgsafdeling har kaldt på flere kræfter, og på fire år er antallet af medarbejdere fordoblet og tæller nu mere end 70 ansatte inden for produktion, salg, marketing, udvikling og administration. 

Den første akademiker blev ansat i 2010, og siden er der kommet mange flere til. I 2015 blev Christian Gammelgaard Olesen ansat som udviklingschef og kom med sin solide faglighed fra universitetet. Han har skrevet Ph.d. om udvikling af tryksår, når man sidder i kørestol og har sideløbende med sin ansættelse hos Wolturnus været tilknyttet Aalborg Universitet som lektor i biomekanik. 

Ny ejerduo vil styrke universitetssamarbejde

Som et naturligt skridt i virksomhedens udvikling træder Christian Gammelgaard Olesen nu ind i Wolturnus’ ejerkreds.

”Christians viden og tilknytning til universitetsverdenen har gjort os stærke inden for nye områder og giver os en faglig ballast, som ligger ud over konstruktion af kørestole. Det har åbnet nye døre for os. Christian og jeg kommer med hver vores faglighed, som nu forenes i virksomhedens DNA, og det giver rigtig god mening for det vi vil,” udtaler Peter Libak, som er administrerende direktør i Nibe-virksomheden.

Den nye medejer ønsker at bevare og styrke den tætte tilknytning til universitetsverdenen:

”Når vi samarbejder med uddannelsesinstitutioner, får vi adgang til den nyeste viden. Wolturnus bidrager med erfaring fra produktion, udvikling og salg og kan hjælpe med at omsætte teori til praksis, når noget nyt skal testes af uden for universitetets mure. Det har både forskere og studerende gavn af,” fortæller Christian Gammelgaard Olesen, der pt har to universitetsstuderende i praktik i sin udviklingsafdeling.

International totalleverandør med dansk base 

Den stærke faglige profil har givet ekko i hjælpemiddelbranchen og flere store internationale producenter har fået øjnene op for Wolturnus. Det har betydet en række nye brands til produktporteføljen. Nogle af dem skal præsenteres på Europas største hjælpemiddelmesse i Düsseldorf i slutningen af denne måned -hjemlandet for det primære udlandsmarked:

”Vi vil styrke vores position som totalleverandør af hjælpemidler til den medicinske sektor i hele Europa. Vi har dog ingen planer om at rykke teltpælene op – heller ikke vores danske produktion,” bedyrer Peter Libak, der dog har planer om større og flere bygninger til at rumme de mange nye medarbejdere og lagervarer.

Kontakt for mere information:

Peter Libak, administrerende direktør
peter@wolturnus.dk

Christian Gammelgaard Olesen, udviklingschef
cgo@wolturnus.dk

Fra kørestolsproducent til totalleverandør: Wolturnus henter Ph.d.-kræfter til ejerkredsen

Skriv et svar