Lad os skabe et netværk for medicinsk udstyr

24. april 2018

– Jo flere virksomheder vi er i en klynge for medicinsk udstyr, jo større mulighed har vi også for at tiltrække højtuddannet specialiseret arbejdskraft, der ellers måske ville tøve med at flytte fra København.

Corporate Vice President Morten Keller Caspersen, der er chef for Novo Nordisk A/S I Hjørring, lægger Ikke skjul på, at Novo Nordisk har en forretningsmæssig interesse i at dele erfaring med nystartede eller nytilflyttede virksomheder inden for medicinsk udstyr i Nordjylland.

– Vi er godt kørende med de kandidater, vi har i dag – men udfordringen er jo, at når vi får nye medarbejdere, skal vi bygge ovenpå deres eksisterende viden. I fremtiden kunne jeg ønske mig en større udveksling af medarbejdere med andre virksomheder i branchen her i regionen. Det er noget af det bedste til at udvikle virksomheder og industrien, selvom det betyder, at man måske må sige farvel til en god medarbejder, der forhåbentlig får lyst til at vende tilbage senere med ny viden og erfaring udefra.

Uddannelse i kvalitetssikring af produktionen af medicinsk udstyr

– Der er store krav inden for produktion af medicinsk udstyr. Vi arbejder med GMP – Good Manufacturing Practice – og vi skal uddanne vores medarbejdere til at arbejde i et GMP-miljø, forklarer Morten Keller Caspersen. Han fortsætter:

– Lige nu er der ingen specifik uddannelse i Danmark, der uddanner kandidater i hele værdikæden for medicinsk udstyr, hvor man bliver klædt på til at leve op til fx EUs eller FDAs direktiver og regulatoriske krav til medicinsk udstyr – det er typisk efteruddannelse. Derfor kunne det da være interessant, hvis Aalborg Universitet udvikler en ingeniør-retning med særligt fokus på medicinsk udstyr. En uddannelse, der har fokus på risikoanalyse og specificering – altså validering. Måske en overbygning, som eksempelvis maskin- eller kemiingeniører kan tage.

Han er helt klar over, at det ikke er attraktivt at uddanne ingeniører alene til Novo Nordisk – men i det øjeblik der er et cluster inden for medicinsk udstyr i Nordjylland, ville en sådan overbygning også give de studerende flere karrieremuligheder.

– Derfor har Life Science Innovation også en vigtig rolle i forhold til at understøtte især nystartede virksomheder inden for området. Skal vi være på forkant med kompetencerne inden for udvikling, validering og produktion af medicinsk udstyr – og skal vi tiltrække højtuddannede konsulenter, der kan hjælpe – skal vi være flere virksomheder i branchen heroppe, slår Morten Keller Caspersen fast.

Morten Keller Caspersen – Corporate Vice President, Novo Nordisk

Fakta:

Novo Nordisk A/S er en global lægemiddelvirksomhed, som i 95 år har specialiseret sig indenfor diabetesbehandling. I dag arbejder virksomheden desuden med andre kroniske sygdomme: Hæmofili, vækstforstyrrelser og fedme.

Novo Nordisk, som har hovedsæde i Danmark, beskæftiger omkring 42.100 medarbejdere i 79 lande og markedsfører sine produkter i flere end 170 lande. Virksomhedens afdeling i Hjørring har 260 ansatte, og Novo Nordisk Biostatistik, der ligger i Aalborg, har omkring 40 ansatte.

 
Lad os skabe et netværk for medicinsk udstyr

Skriv et svar