Bedre rehabilitering med virtual reality

21. december 2017

LSI har skabt samarbejde mellem iværksætter virksomheden VR Rehab og forskellige kommunale interessenter, herunder Rehabiliteringscenter Mou.

Borgere med eftervirkninger fra eksempelvis apopleksi kan have svært ved dagligdagens gøremål. Eftervirkningerne kan begrænse deres frihed, selvstændighed – og i sidste ende livskvalitet. Effektiv genoptræning er derfor vigtigt, både menneskeligt og samfundsøkonomisk.

LSI har skabt samarbejde mellem iværksætter virksomheden VR Rehab og forskellige kommunale interessenter, herunder Rehabiliteringscenter Mou. Samarbejdet skal føre til at VR Rehab kan teste teknologien ude hos slutbrugeren og herigennem forbedre produktet, inden den evt. skal markedsføres.

  
Testpersonerne får adgang til et virtual reality-univers, der eksempelvis ligner deres eget køkken. Her kan de på en fleksibel og individuel måde genoptræne deres færdigheder i et beskyttet virtual reality-univers. På den måde kan træningen foregå i borgerens eget tempo med eller uden en terapeut i rummet.

VR Rehab har allerede kørt lovende test via virtual Reality med genoptræning af patienter hos Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus. Undersøgelser, der har banet vejen og allerede har tiltrukket en større investor.

VR Rehab er startet op af to studerende fra AAU i Esbjerg. De valgte at placere virksomheden i Aalborg, fordi de gerne vil gøre brug af LSI’s kompetencer og netværk.

Vil du vide mere? Kontakt projektleder for LSI forretningsudvikling Bo Christensen

Bedre rehabilitering med virtual reality

Skriv et svar